Neşeli Sözlük Nedir?

Neşeli Sözlük; Ebeveyn ve Çocuklar İçin Güvenli Bilgi Kaynağı'dır.

Soru Görüş ve Önerileriniz için

Ülkemizin yetiştirdiği nadide insanlardan Nobel Ödülü alan ilk Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, başarının sırrının şu üç cümle ile özetliyor; azim, inanç ve çaba.

8 Eylül 1946 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğan bilim insanı,ismimi Google’a yazdığınızda Nobel ödülü alan ilk Türk bilim insanı olduğumu okuyacaksınız. Biraz daha merak edip okumaya devam ederseniz bilimsel çalışmalarımı ve kariyerimi göreceksiniz. Ama Google’ın yazmadığı şeyler de var. Google, Mardin’in Savur ilçesindeki bir çocukken hangi motivasyonlarla Nobel’e uzanan bir yolculuğa çıktığımı yazmaz. Çünkü o motivasyon genlerimizde, tarihi mirasımızda, kültürel kodlarımızda var. Eğer bizi bugüne getiren düne dönebilirsek, yarınınızı da öngörebilir ve geleceğe yönelik projeksiyonlarımızı daha sağlam yapabiliriz” dedi

Aziz Sancar Hangi dalda Nobel Ödülü kazanmıştır?

Türk bilim insanı, Hücrelerin hasar gören DNA ‘ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran çalışmaları ile 2015 Nobel Kimya Odülüne layık görüldü.

AZÎZ SANCAR’DAN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

40 yaşıma kadar günde 18 saat, şimdi de 12 saat çalışıyorum. Türkiye’de, Avrupa’da, ABD’de nerede olursanız olun, çalışanlar başaracak”

“Gözünüzü seveyim gençler, üniversiteye gidincede çok çalışın da başımıza icat çıkarın”

“Günlük olaylar ve politikalarla hiç ilgilenmeyin.Sadece işinize, hayallerinize odaklanın”

“Hayatımda, eğitime önem veren annemi ve tanıdığım en çalışkan insan babamı örnek aldım. Aziz Hocaları ve Aziz Ağabeyleri olarak gençlerimize sesleniyorum, lütfen dinleyin; Üst seviyede eğitim veren üniversiteleri
seçin”

“Başarılarınız sadece sizin için değil, Türkiye’nin ve insanlığın geleceği için çok büyük önem taşıyor. Bunu unutmadan, tercih yapın ve çalışın”

“Gençler, bilime inanın, çok çalışın. Kendiniz için değil memleketimiz ve insanlığa hizmet için yapın”

“Dahi olsanız bile kullanmadığınız zeka işe yaramaz. Başarının tek sırrı çok çalışmak”

“İnatçı olmalısınız, çok çalışmalı, bilimsel teknolojiyi takip etmelisiniz.” 

Bilim insanı olmak isteyen gençler için; “Deneylerin çoğunun işe yaramadığının farkında olmalılar. Çok hayal kırıklığına hazır olsunlar. Aslında bu noktada birçok kişinin cesareti kırılır ve bilimi bırakır. Çünkü deneyler, işe yaramaz veya hipotezler yanlıştır.”

Paylaş: